Թեյը, ցիտրուսային մրգերը և հյութերը կարող են նվազեցնել կանանց մոտ ձվարանների քաղցկեղի հնարավորությունը: Այս մասին ասվում է ամերիկյան American Journal of Clinical Nutrition գիտական ամսագրում:
Արևելյան Անգլիայի համալսարանի գիտնականները նման եզրակացության են եկել 30 տարվա հետազոտությունների արդյունքում` պարզելով վլավոնոլ և վլավանոն պարունակող սննդի ազդեցությունները շուրջ 172 հազար 25-55 տարեկան կանանց վրա: Նրանք պարզել են, որ թեյ, խնձոր, խաղող, ցիտրուսային հյութեր մրգեր օգատգործողների մոտ ավելի քիչ է նկատվել ձվարանների քաղցկեղ, քան մյուսների մոտ: