տուն Հասարակություն Բժիշկ Բժշկի անկյուն. Եղունգների խնամքը

Բժշկի անկյուն. Եղունգների խնամքը

290
0

healthy-nails

Եղունգների առողջության հիմքը ճիշտ ու կանոնավոր խնամքն է: Դրա համար պարզապես մի քանի խորհուրդ է հարկավոր հիշել:

Առաջին հերթին պետք է հետևել, որ եղունգները լինեն մաքուր ու չոր: Դա թույլ կտա կանխելու մանրէների ու սնկերի  բազմացումը: Քիմիական նյութերով աշխատելու, մաքրություն իրականացնելու ժամանակ պետք է ռետինե ձեռնոցներ հագնել: Դա ամենևին էլ ավելորդություն չէ. այդ կերպ  ձեռքի մաշկն ու եղունգները պաշտպանված կլինեն այդ նյութերի ազդեցությունից:

Կանոնավոր կերպով հարկավոր է կտրել եղունգները, զգուշությամբ ու խնամքով, այն էլ հարմար մկրատով, որպեսզիխուսափեք եղունգների  ներաճից: Ու նորություն չէ, որ ամենահարմարը լոգանքից հետո այդ պրոցեսը կատարելն է, երբ եղունգները տաք ջրից մի լավ փափկում են: Դրանից հետո պետք է ձեռքերի մաշկը փափկեցնող քսուք կիրառել, որը միաժամանակ նաև հարմար է եղունգներին:

Եթե եղունգների շերտատման  կամ էլ փշրվելու խնդիր կա, ուրեմն ամեն երեկո կարող եք ձեռքերի լոգանք կատարել,թասի մեջ հաճելի տաքության ջուր լցնել ու ավելացնել զեյթունի ձեթ: Դա ընդամենը ձեզանից մի քանի րոպե կխլի, սակայն արդյունքը կգոհացնի կամ էլ կարելի է նույն անել առանց ջրի: Պարզապես, գոլացրած զեյթունի ձեթով թասի մեջ ձեռքերը մի քանի րոպե դրեք ու իսկապես, շատ արագ կզգաք դրա առողջարար ազդեցությունը:

Ջրազրկումը ընդհանրապես վնասում է օրգանիզմին, փչացնում  մաշկը: Ջրազրկումը վատ է անդրադառնում նաև եղունգների որակի վրա: Դրա համար ամեն երեկո, երբ պառկում եք քնելու, ձեռքերի քսուք կիրառեք, եթե անգամ ձեզ ձեռքերի ու եղունգների վիճակը բավարար է թվում:

Եթե սիրում եք ներկել եղունգները, ապա ներկը հեռացնող հեղուկները չպետք է ացետոն կամ էլ ֆորմալդեհիդ պարունակեն, քանի որ նման բաղադրիչներով միջոցները չորացնում են եղունգներն ու դարձնում փշրվող, հանգեցնում է եղունգների շերտատման:

Ի դեպ, ամենևին ավելորդ չէ մերսումը եղունգների արյան շրջանառությունը բարելավելու նպատակով: Դա կարելի է անել ձեռքերին քսուք քսելու ժամանակ.ամենևին աշխատատար չէ:

Մի խորհուրդ էլ.անպայման խարտոց ունեցեք ու հիշեք, որ այն սանրի, ատամի խոզանակի  նման պետք է անհատական լինի, միմիայն ձերը, քանի որ խարտոցի միջոցով մանրէներ ու վարակներ կարելի է փոխանցել առանց գիտակցելու: Խարտոցը պետք է օգտագործել առավելագույնը 2 ամիս, հետո պետք է այն փոխարինել նորով, գրեթե նույն կերպ, ինչպես և  ատամների խոզանակը:

Եղունգների որակը բարելավելու համար պետք է օգտագործել В  վիտամինով հարուստ մթերք.օրինակ` թռչնամիս, խոզի ու տավարի լյարդ, ձվի դեղնուց ու կովի կաթ:

Թեթևակի դեղնած ու մգացած եղունգները կարելի է սննդամթերքով գունաբացել: Լավագույն տարբերակը կիտրոնն է ու կիտրոնաթթուն: Դրա համար կիտրոնը պետք է  կիսել ու մատները խրել դրանց մեջ մի քանի րոպե: Այդ ոչ բարդ պրոցեդուրան նախ տեսողական  բարելավում է եղունգների գույնը ու հետն էլ ամրացնում դրանք: