տուն Հասարակություն Բժիշկ Բժշկի անկյուն. Օրգանիզմը մաքրող մթերքներ

Բժշկի անկյուն. Օրգանիզմը մաքրող մթերքներ

206
0

OchischenieOrganizma1

Օրգանիզմը սարքի, մեքենայի է նման, որն աղտոտվում ու խափանվում է անորակ  ու ոչ էկոլոգիական մթերքից, աղտոտված օդից: Սակայն, եթե սարքը կարելի է նորոգել, իսկ  թափթփված տունն էլ մաքրել ու անպետք իրերը դեն նետել` ազատելով դրանցով զբաղված տարածքը,  ապա օրգանիզմը թույներից ու խարամներից կարելի է մաքրել բնական միջոցներով, մթերքով:

Շատ միջոցներ հայտնի են, մթերքներ էլ կան, որոնց «մաքրող» հատկության մասին տեղյակ չենք:

Կիտրոն

Այսօր թերևս մրսածության դեմ որպես առաջին միջոց բոլորը միաբերան կասեն` կիտրոն օգտագործեք: Իսկ մեր մեծերն էլ, երբ թեյ էին տալիս կիտրոնով,   և մենք նույնպես, որ շարունակում ենք  այդ լավ  տարբերակը կիրառել , շատ չենք էլ խորանում վարակի դեմ   վիտամինի ազդեցության մասին: Իրականում, կիտրոնը օգնում է, որ  տոքսինները փոխարկվեն ջրալույծ նյութերի, որոնք օրգանիզմից ավելի հեշտ են դուրս գալլիս: Կիտրոնը խթանում է լյարդի  աշխատանքն ու մաքրում արյունը:

Բազուկ

Վիտամինային ռումբ, որի բաղադրության մեջ բետակարոտին, մագնեզիում, կալցիում, ցինկ, երկաթ ու С, В3 և В6 վիտամիններ կան: Օգնում է լյարդին ու լեղապարկին` քայքայելու թույները, իսկ բջջանքը բարելավում է մարսողությունն ու նպաստում «թափոնների» դուրսբերմանը: Օրգանիզմը մաքրելու նպատակով կարելի է կիրառել հում վիճակում, կանաչիով ու կիտրոնահյութով:

Խնձոր

Հարուստ է բջջանքով ու սննդարար նյութերով: Խթանում է լեղարտադրությունը, որը լյարդն օգտագործում է  թույներից ազատվելու համար: Պեկտինն օգնում է ազատվելու ծանր մետաղներից ու սննդային հավելումներից:

Կանաչ բանջարեղեն

Մեծ քանակությամբ քլորոֆիլ են պարունակում, որն օգնում է օրգանիզմին ազատվելու ծանր մետաղներից, թույներից, հերբիցիդներից ու պեստցիդներից: Կանաչ բանջարեղենը` կանաչի, վարունգ, մաղադանոս, բրոքքոլի ևն, օգնում են օրգանիզմին, լիարժեք ու առողջ սննդակարգի բաղադրիչ  են համարվում, օգնում մաքրելու արյունն ու այն հարստացնելու թթվածնով:

Բարեբախտաբար, թվարկված միջոցները վաճառվում են ամենուր, այն էլ`  առանց դեղատոմսի: