Գիտնականները խորհուրդ են տալիս հրաժարվել սպիտակ սպասքից՝ անցնելով ավելի վառ գույների: Բանն այն է, որ սպասքի ընտրության մեջ գործում է գույնից և սննդի տեղակայումից կախվածություն:
Որքան մեծ է կուրակուրի և սպասքի գույնի միջև տարբերությունը, այդքան քիչ կերակուր է մարդը դնում ափսեի մեջ: Ընդհանուր առմամբ պետք է հաշվի առնել ոչ թե ափսեի կամ սննդի գույնը, այլ դրանց գունային տարբերությունը,- հաղորդում է rosbalt-ը:
Օրինակ, եթե կարմիր ափսեի մեջ դնել լոլիկի սոուսով պաստա կամ սպիտակ ափսեի վրա սովորական սպիտակ բրինձ, ապա բրինձն ավելի շատ չափաբաժնով կստացվի: