Հինգանգամյա սննդային ռեժիմը զգալի կրճատում է դեռահասների շրջանում ճարպակալության վտանգը։ Այս եզրակացությանն են հանգել ֆինն գիտնականները, որոնց հետազոտության արդյունքները հրապարակված են Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases ամսագրում։
Նման եզրակացություն գիտնականները արել են՝ համապատասխան հետազոտություններ անցկացնելով մինչև 16 տարեկան 2 հազար երեխաների շրջանում։ Հետազոտության արդյուքնում պարզվել է, որ 5-անգամյա սնունդը՝ նախաճաշ, ճաշ, ընթրիք, թեթև սննդի երկու ընդունում միևնույն ժամին 50 տոկոսով կրճատում են ճարպակալման հնարավորությունը։