Եվրամիությունը պատաստվում է Հյուսիսային Եվրոպայի բնակիչներին արգելել դարչինով թխվածքները օգտագործել:
Եվրամիության փորձագետները պարզել են, որ Դանիայում ավադական դարչինով թխվածքը պարունակում է մեծ քանակությամբ կումարի թունավոր նյութ:
Եթե ԵՄ-ին հաջողվի արգելել քաղցրավենիքը՝ Դանիայում դժգոհությունների ալիք կբարձրանա, քանի որ այն պատրաստվում է արդեն 200 տարի:
Ըստ ԵՄ-ի նորմերի՝ թխվածքը 1կգ-ում պետք է 15 մգ կումարինից քիչ քանակ պարունակի: Հետաքրքրական է, որ բրիտանական ավանդական թխվածքը այս օրենքով չի արգելվում, որովհետև նրա մեջ անհամեմատ քիչ քանակությամբ դարչին կա: