Ամերիկացի գիտնականները ուսումասիրություն են կատարել, որի արդյունքում պարզ է դարձել, թե ո՞ր կերակրատեսակներն են ընկճախտ առաջացնում:
Փորձի արդյունքում, որին մասնակցել են մոտ 40000 կին, գիտնականները հաստատել են, որ 50-ից 77 տարեկան կականց մոտ ընկճախտի պատճառ կարող է դառնալ մաքրված հացահատիկի օգտագործումը: Մակարոնեղենի, բրնձի, և նմանատիպ մթերքի օգտագործումը, ըստ գիտնականների, բացասաբար է անդրադառնում կանանց տրմադրության վրա:
Ընկճախտ առաջացնող մյուս խմբին են պատկանում ոչ ալկոհոլային ընպելիքները: Եթե այս ընպելիքները օգտագործվում են որպես դիետայի մի մաս, ապա կարող են արյան մեջ շաքարի չափաբաժնում փոփոխություններ առաջնել, որն էլ կարող է հանգեցնել տրամադրության փոփոխությանը:
Բացի այդ, ընկճախտային տրամադրություն կարող է առաջանալ ֆասթ-ֆուդի հաճախակի օգտագործումից: Ըստ գիտանականների ֆասթ-ֆուդի հաճախակի օգտագործողների 51%-ը հակված է ընկճախտային տրամադրություններին: