Ամերիկացի գիտնականները պարզել են կապը շաքարի ամենօրյա օգտագործման և սիրտ-անոթային հիվանդությունների միջև։ Այս մասին հաղորդում է The Guardian-ը։
Նոր հետազոտության արդյունքում պարզվել է, որ շատ քաղցր սննդի և ըմպելիքների մշտական օգտագործումը մեծացնում է սիրտ-անոթային հիվանդությունների հավանականությունը։ Գիտնականները եկել են եզրակացության, որ օրական շարաք պարունակող ըմպելիքի մեկ գավաթը նույնիսկ մեծացնում է սրտային հիվանդությունից մահանալու հավանականությունը։
Այն մարդիկ, ովքեր կալորիաների մեկ քառորդը ստանում են շաքարից, 3 անգամ ավելի լուրջ ռիսկի տակ են, քան նրանք, ում մոտ օրական սննդակարգում շաքարը կազմում է ընդամենը 10 տոկոս։