ԱՄՆ-ի հիվանդությունների վերահսկողության և պրոֆիլակտիկայի կենտրոնի վերջերս հրապարակված զեկույցի համաձայն` ամերիկյան ռեստորաններն ի վիճակի չեն ապահովել գոյություն ունեցող նորմատիվները, ինչը կավելացներ սննդային անվտանգությունը և կօգներ նվազեցնել սննդի պատճառով առաջացող հիվանդությունների թիվը: Այս մասին հաղորդում է Kedem-ը:
Ստացված տվյալների համաձայն` ԱՄՆ-ում սննդային թունավորումների կեսը կարող են կանխվել, եթե սննդի օբյեկտները պահպանեն դրանց անվտանգության կանոնները: Փորձագետները պարզել են, որ սննդի կետերի աշխատակիցները նույնիսկ ի վիճակի չեն լվանալու ձեռքերը, իսկ ռեստորանների մեծ մասը թույլ է տալիս նրանց մնալ խոհանոցում, եթե անգամ հիվանդ են: