Հարվարդի համալսարանին առընթեր «Սանդերս» թատրոնում տեղի ունեցավ ավանդական` Շնոբելյան մրցանակի հանձնման արարողությունը: Այս մրցանակը հանձնվում է այն «ձեռքբերումների համար» որոնք սկզբում ծիծաղ են առաջացնում, ապա` մտորելու տեղիք տալիս:
Քիմիայի գծով Շնոբելյան մրցանակի է արժանացել եփած ձուն կրկին հումի վերածելու գյուտը:
Ֆիզիկայի գծով մրցանակի է արժանացել այն հետազոտությունը, որով ապացուցվում է, որ միզարձակման տևողություն կապ չունի կաթնասունի չափսերից;
Իսկ գրականության գծով մրցանակը հանձնվել է այն մասնագետներին, որոնք պարզել են, որ «ա» ձայնարկությունը 10 տարբեր լեզուներում, անկախ լեզվաընտանիքից, գործածվում է զրուցակցի հարցը կրկնելու նպատակով: