տուն Լուրեր Պահքային ուտեստ.բաղադրատոմս

Պահքային ուտեստ.բաղադրատոմս

86
0

 

ՊՂՊԵՂՈՎ ԱՂՑԱՆ

 

Բաղադրիչներ.

քաղցր պղպեղ – 4-5 հատ,
լոլիկ –  4-5 հատ,
բուսայուղ – 2 ճ. գդ.,
շաքարավազ – 1 ճ, գդ.,
աղ – 1 թ. գդ.,
սխտոր – 1 պճեղ,
սամիթ  – կես փունջ,
քացախի էսենցիա – 0.5 թ. գդ

Պղպեղն ու լոլիկը մաքրել, երկար շերտատել, ավելացնել աղ, շաքարավազ, բուսայուղ, խառնել: Եփել մարմանդ կրակով 20-25 րոպե: Ավելացնել կտրատած սամիթը, ճզմած սխտորը, մի քանի րոպե եփե, կրակից վերցնել: Մատուցել սառը վիճակում: Կարելի է նաև պահածոյացնել: