ՊՂՊԵՂՈՎ ԱՂՑԱՆ
Բաղադրիչներ.
քաղցր պղպեղ – 4-5 հատ,
լոլիկ – 4-5 հատ,
բուսայուղ – 2 ճ. գդ.,
շաքարավազ – 1 ճ, գդ.,
աղ – 1 թ. գդ.,
սխտոր – 1 պճեղ,
սամիթ – կես փունջ,
քացախի էսենցիա – 0.5 թ. գդ
Պղպեղն ու լոլիկը մաքրել, երկար շերտատել, ավելացնել աղ, շաքարավազ, բուսայուղ, խառնել: Եփել մարմանդ կրակով 20-25 րոպե: Ավելացնել կտրատած սամիթը, ճզմած սխտորը, մի քանի րոպե եփե, կրակից վերցնել: Մատուցել սառը վիճակում: Կարելի է նաև պահածոյացնել: