տուն Քաղաքական Միջազգային Նարնջի հյութն ավելի օգտակար է, քան պտուղը

Նարնջի հյութն ավելի օգտակար է, քան պտուղը

148
0

orange-juice

Վերջին շրջանում դիետոլոգները առաջարկում են հրաժարվել հյութերից` հօգուտ թարմ մրգերի և հատապտուղների: Սակայն ամերիկյան մի խումբ քիմիկոսների հետազոտությունը ցույց է տվել, որ որոշ դեպքերում հյութն ավելի օգտակար է, քան պտուղը, որից այն ստացված է:

Գիտնականները փորձել են պարզել վիտամին C-ի և կարոտինների մարսումն օրգանիզմի կողմից հյութերի դեպքում: Նրանք պարզել են, որ թեպետ ջերմային մշակման ժամանակ օգտակար նյութերի քանակը նվազում է, այդուհանդերձ հյութերն ավելի հեշտ են մարսվում, քան պտուղները:

Արդյունքում` նարնջի հյութից մարդն ավելի շատ վիտամին C և  կարոտին է ստանում, քան պտղից: Միակ բացասական բանն այն է, որ հյութում բացակայում է թաղանթանյութը, որն անհրաժեշտ է աղիների համար: Այդ պատճառով` գիտնականները խորհուրդ են տալիս եւ պտուղներն օգտագործել եւ հյութը: