տուն Քաղաքական Միջազգային Գիտնականները եփած ձուն կրկին հում են դարձրել

Գիտնականները եփած ձուն կրկին հում են դարձրել

216
0

maxresdefault

Ամերիկացի քիմիկոսներին հաջողվել է եփած ձուն բերել նախկին՝ հում տեսքին։ Սպիտակուցների՝ նման «կերպարանափոխման» համար նրանք օգտագործել են միզանյութ, ինչից հետո, հատուկ սարքի միջոցով, բոլոր բաղադրիչները միացվել են իրար։ Այս մասին գրում է The Daily Mail-ը։

Ձուն եփելիս տեղի է ունենում սպիտակուցների կառուցվածքի փոփոխություն։ Ներքին կառուցվածքը խախտվում է, իսկ պրոտեիններն ավելի մեծ խմբերով են միանում՝ ինչից սպիտակույցը դառնում է ավելի սպիտակ ու պինդ։ Ամերիկացի գիտնականների պնդմամբ՝ այդ գործընթացը կարելի է շրջել։

Սակայն գիտնականները չեն նշում, թե արդյոք ձուն այդքանից հետո պիտանի  մնացե՞լ է օգտագործման համար։