Հնդկաձավարը և մածունը ինքնըստինքյան օգտակար դիետիկ սննդամթերքներ են, իսկ միմյանց հետ զուգակցությամբ ապշեշուցիչ արդյունք են տալիս:
Մածունը և հում հնդկաձավարը, որն ավելի լավ է ընդունել առավոտյան անոթի վիճակում, օրգանիզմում հրաշքներ են գործում. մաքրում են խարամներից և թույներից, լավացնում ստամոքսաղիքային համակարգի, ենթաստամոքսային գեղձի և լյարդի աշխատանքը, կանոնավորում են արյան մեջ շաքարը…
Թող ձեզ չվախեցնի «հում» բառը: Հնդկաձավարն ավելի համեղ է ստացվում, քան եփած վիճակում: Զգալի արդյունք դուք կզգաք առնվազն մեկ-երկու շաբաթ ամեն առավոտ մածունով հնկաձավար կանոնավոր օգտագործելիս, սակայն եթե ի վիճակի չեք երկար հնդկաձավար ուտել, ընդամենը մեկ նման բեռնաթափման օրվա համար օրգանիզմը ձեզ շնորհակալություն կհայտնի:
Պատրաստման եղանակը
1 բաժակ մածուն + 1 ճաշի գդալ հում լվացված հնդկաձավարը 8 ժամ թրջել սենյակային ջերմաստիճանում:
Գիշերը քնելուց առաջ կարելի է պատրաստել առավոտյան չափաբաժինը, իսկ առավոտյան` երեկոյան չափաբաժինը: Հնդկաձավարը լավ ուռչում է, իսկ համով չի համեմատվի ջրում թրմածի հետ: