Փարիզում բացվել է միջատներով ճաշատեսակներ առաջարկող առաջին ռեստորանը, հաղորդում է Reuters-ը:
Արևելյան խորտիկներ մատուցող Le Festin Nu ռեստորանը կոտրում է կարծրատիպերը նրբաճաշակ ֆրանսիական խոհանոցի մասին: Ռեստորանում մատուցվում են Թաիլանդից ներկրված միջատներով՝ կարիճներով, բզեզներով, մորեխներով ճաշատեսակներ:
Ռեստորանի շեֆ-խոհարար Էլի Դևարոնը Le Monde թերթին տված հարցազրույցում նշել է, որ ինքը փորձում է միջատներից արվեստի գործեր ստեղծել, ճաշատեսակներն իր համար նատյուրմորտի պես են: