տուն Քաղաքական Միջազգային Յոգուրտի պարբերաբար օգտագործումը զգալի նվազեցնում է շաքարախտով հիվանդանալու հնարավորությունը

Յոգուրտի պարբերաբար օգտագործումը զգալի նվազեցնում է շաքարախտով հիվանդանալու հնարավորությունը

129
0

dd3f42fb-19e2-4a5c-b898-30cdcb4bb90b_600

Յոգուրտի պարբերաբար օգտագործումը նվազեցնում է շաքարախտով հիվանդանալու հավանականությունը երկու անգամ: Այս մասին հայտարարել են Քեմբրիջի համալսարանի գիտնականները: Հաղորդում է Kedem-ը:

Նման ազդեցություն մարդու առողջության և տարբեր օրգանների վրա ունեն նաև այնպիսի կաթնամթերքներ, ինչպիսիք են կաթնաշոռն ու կաթնաշոռային պանիրը: Փորձին մասնակցած 4255 կամավորներ 11 տարի շարունակ ամեն օր օգտագործել են յոգուրտ, ինչը 28 տոկոսով նվազեցրել է շաքարախտով հիվանդանալու հնարավորությունը: Գիտնականները կարծում են, որ նման արդյունքը պայմանավորված է պրոբիոտիկ բակտերիաներով և վիտամին K-ին հատուկ տեսակով, որը գոյություն ունի յոգուրտի մեջ: