Գիտնականները պնդում են, որ ոչ բոլոր ճարպերն են վտանգավոր օրգանիզմի համար: Նրանց համոզմամբ, կարիք չկա ճարպեր չպարունակող սննդի դիետա պահպահել, պետք է միայն իմանալ, թե որ մթերքը կարելի է օգտագործել սննդի մեջ:
Ավելորդ քաշից ազատվելու համար պետք է օգտագործել բուսական յուղ պարունկող սնունդ: Ընդ որում, այդ կերակուրները չպետք է խաշել կամ տապակել, այլ օգտագործել հում վիճակում:
Այդ կերակուրներն ընդգրկում են արևածաղկի սերմ, ընկույզ, մրգեր (ավոկադո և այլն), ինչպես նաև ձիթապտուղ: Բացի այդ, ոչ վնասակար ճարպեր կան նաև դառը շոկոլադի մեջ: